Zaterdag 18 april 2020

Begin de dag met een rondje plantjes uttelen: het zaaigoed wat af moet harden gaat weer naar buiten, de potten krijgen een scheutje water, ik loop de zaaisels langs. De granaatappel begint aan een tweede blaadje; de peper vordert niet erg en krijgt een warmer plekje. Een van de potjes kiwizaad is na een paar nachten buiten toch ontkiemd, het grootste potje geeft nog geen levensteken en wordt weer naar buiten verbannen. En hoera, uit het bakje met citrus gezaaid op 1 april stijgt een klein kiempje op, nu maar hopen dat het inderdaad citroen is en niet een toevallig meegekomen onkruidje. Buiten ruziƫn drie zwaluwen.

Een bakje met lang uitgoeiende tomatenkiempjes verdeeld over drie potjes. Een paar overtollige plantjes getekend, ze zijn al verlept voor de tekening klaar is.

Twee kiemplantjes van de flespompoen lijken vergroeid, als ik ze los probeer te maken blijkt er een groen rupsje in te huizen van zo'n twee centimeter lang, die er met wit spinsel een keurig nestje van gemaakt heeft. Ik neem het mee naar binnen, wie weet is er een vlindertje uit te kweken.