woensdag 26 februari 2020, Deventer en Amsterdam

Ik stap per ongeluk op Sloterdijk uit; de volgende trein sluit de deuren al als de eerste reizigers uitstappen en laat de groep op het station verbijsterd achter, net als de mensen binnen die er nog uit hadden gewild. Maar in Amsterdam blijkt er een directe trein naar Deventer te zijn, tot mijn verdriet is die verbinding opgeheven en wordt er in Amersfoort niet meer op een aansluiting gewacht maar vandaag dus soepel over. Dun laagje sneeuw tussen de bomen op de Veluwe. Musjes en een zingend roodborstje bij het station.

Op de terugweg in Amsterdam een rondje Hortus en Artis. Lichtblauwe lucht met enorme witte en grijze wolken waaruit zo nu en dan een felle bui neerdaalt. Veel scilla's in bloei, natte paden, narcissen; een koolmees scharrelt onbekommerd rond ind e kas. Als er weer een bui neerkomt vind ik nog net een plekje in het bomvolle restaurant. In een rustig hoekje is stagiair M. aan het werk.

In Artis weinig mensen en ook de dieren blijven weg uit de koude buien. De giraffen vouwen zich op voor een droog plekje. De olifanten zijn binnen, druk met het breken van takjes en het binnenslurfen van hooi uit een net.