Vrijdag 6 november 2020

Niet de beloofde mist maar het is evengoed een mooie ochtend als ik in de kano uitvaar. Meesjes, wegvluchtende waterhoentjes in onze sloot. Een rijtje kraaien in de dode wilgen die mooi weerspiegelen. De maan schijnt nog even door het wolkendek maar is daar al gauw achter verdwenen. Biddend torenvalkje dat steeds ergens anders verschijnt, en z'n kop draait om naar een overkomend vliegtuig te kijken. Later zie ik een valkje een buizerd verjagen.

Als ik onder een rietkraag vaar hoor ik een zwaar gonzen - wordt hier ook gemaaid? Maar vlak boven mijn hoofd verschijnt ineens een geweldige wolk spreeuwen, laag boven het riet. Ze maken geen enkel geluid behalve dat zoemen van gigantisch veel ruisende vogels. Ik zag wel eens kleine groepjes spreeuwen maar nooit zo'n geweldige wolk.

Als ik onze sloot in vaar vliegen net drie aalscholvers op die er gevist hebben, ze maken maar moeizaam hoogte. Turquoise gekleurde ogen.

Er is een stuk riet gemaaid, er staan verschillende apparaten op pontons en op brede banden in het rietland maar er is nog niemand bij.

Wandel einde middag een rondje. De zon is vlak boven de horizon nog te zien, een oranje bal die razendsnel verdwijnt.