Vrijdag 19 maart 2021, Trompenburg

's Morgens per auto naar Amsterdam waar ik om 8 uur de potten af kan geven. Daarna wacht ik even op het station, computer en koffie bij de hand, om na de spits naar Rotterdam te reizen. Vrienden mogen een rondje in Trompenburg wandelen, heerlijk! Er zit een ooievaar op een vierkant metalen nest boven het spoor bij station Rotterdam. N. is vanuit Middelburg ook naar Rotterdam op weg. Ik pik haar op en samen ov-fietsen we naar Trompenburg. Maas is prachtig. In Trompenburg twee andere wandepaartjes. We geneiten van de blauwe scilla's, de prachtige tuin en de prachtige dag.

In de trein vertelt een conducteur met Iraanse wortels aan z'n maten over het Perzisch nieuwjaar en de gebuiken daaromheen: zeven voorwerpen op tafel waarvan de naam met een s begint (in het Farsi); over vuur springen. Ik google het thuis en zie foto's waar vaak ook bosjes Taizetta narcisjes bij staan.

Bijna thuis lammetjes in het Guisveld. 's Middags weer een prachtig boeket van Floribundus. De maan in z'n eerste kwartier.