Vrijdag 10 juli 2020, Amsterdam

Voor het eerst weer oogsten op Het Zoete Land, dat het een beetje miezert mag de pret niet drukken. Ik snoep witte aalbessen, frambozen, Japanse frambozen en blauwe bessen, steek mooie paarse aardappeltjes uit, bospeen, pluk een boeketje en wat kruiden, rode sla en neem een venkel mee. Alles is al volgroeid en de tuin ziet er heel mooi uit.

In de Wintertuin zijn medewerkers van kunstenares Sara Vrugt aan het borduren op een groot raam. Het ziet er al prachtig uit - ze zijn op verschillende plekken al aan het werk geweest - en de ruimte valt ook erg mee. Er is meer kunst in de tuin: de pompoen in het kasje groeit mooi, en er is wede geplant voor Claudy Jongstra's tentoonstelling in de Lakenhal.

Einde middag naar de Hortus in Amsterdam, ik heb me ingeschreven voor een rondleiding over kamerplanten. Eerst een poosje van de mooie avond genieten met een kom soep. De groep mag niet groter dan 5 mensen zijn, erg leuk om de collectie op deze manier te bekijken. Een roodborstje in de drieklimatenkas zingt vlak boven ons groepje en zoeft tussen twee mensen door een struik in.

's nachts helder met dikke wolken waarop de halve maan schijnt.