Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus exposeert Hortusfreak in Oudenbosch

Een afgewaaid takje, een besje dat dankzij de halsbandparkieten op de grond is beland. Alles is welkom bij Hortusfreak. Zij tekent al jaar en dag boekjes vol met zulke vindsels, altijd in zwartwit, onbekommerd en rap. Kom kijken en praten, en teken even met haar mee als de ruimte het toelaat. Wie weet krijgt u zin zelf zulke boekjes te gaan vullen.

Meer over het arboretum op https://www.arboretumoudenbosch.nl/

 

In de tuin bloeit nu de Albizia of de Zijdeacacia, maar ook wel genoemd de Slaapboom. Deze boom sluit als het donker wordt zijn zijdeachtige bloemblaadjes.

 

 

Zoekt u als ouders of grootouders naar een passende ontspanning voor (klein)kinderen? Kies gerust voor een bezoek aan de tuin in Oudenbosch. De tuin heeft enkele speurtochten zoals: De kabouterspeurtocht is voor de kleinste kinderen heel erg leuk en voor de grotere kinderen en volwassenen is er zoektocht naar je eigen boom uit de Keltische Bomenhoroscoop. Aan de balie ontvangt u ter leen de plattegrond van de speurtochten. Voor de beschrijving van de betreffende bomen betaalt u slechts € 0,50.

 

Zeer populaire zoektocht naar kabouters voor de kleintjes.

In de tuin zijn twaalf kabouters verstopt. Aan de balie is een plattegrond met de plaatsaanduidingen verkrijgbaar, tevens staan op de achterzijde van de plattegrond kleine opdrachtjes genoemd. Deze zoektocht wordt door de deelnemers, klein en groot, zeer gewaardeerd en is leuke besteding voor ouder en kind.

 

Zoektocht naar je eigen boom uit de Keltische Bomenhoroscoop.

De Keltische Bomenhoroscoop telt 21 bomen, die verbonden zijn met een bepaalde datum of periode in het jaar. Zo heeft elke dag in het jaar zijn eigen boom. Van elke van de 21 bomen is een vouwblad beschikbaar met interessante informatie over die boom en aan de balie vindt de belangstellende een plattegrond met de plaats van de bomen in het arboretum te vinden zijn.

 

Beperking in verband met Covid-19.

Ondanks de versoepelingen van de maatregelen tegen Covid-19 vragen wij onze bezoekers bij hun bezoek aan de exposities de 1,5 meter afstand te bewaren. Omdat de ruimten beperkt zijn er door de organisatie maatregelen genomen om die afstand mogelijk te maken.