Maandag 30 december 2019

Lichte witte wolkjes in de nachtlucht kondigen de zonsopgang aan, later zijn ze ongeloofwaardig oranje tot de zon echt op is. De stammen van de dennen - de letterzetter slaat hier ook al behoorlijk toe - lichten op in het oranje, even later staat de zon hoog genoeg om de toppen van de eiken aan te lichten. Tenslotte is de lucht stralend lichtblauw vol schapenwolkjes. De meesjes waren al in de ochtendschemering in de weer en gaan daar de hele dag mee door; de felle pimpeltjes verjagen gerust een grotere koolmees, maar soms zitten er wel vijf meesjes tegelijk op een zakje zaadjes. Alleen voor de boomklever hebben alle mezen respect, ze wachten op veilige afstand.

Veel zachter weer, vandaag geen rijp en ook geen wind. We doen een boodschapje en zien een eekhoorntje over de stoep hollen ergens in een woonwijk in Goor.

De zon maakt maar een laag boogje: mooi laag over de weilanden achter ons huisje, waar een paard wat heen en weer wandelt. Daarna nog feller oranje onder dan hij is opgegaan, met de bomen fijn afgetekend tegen de lang kleurende avondlucht.