Donderdag 27 februari 2020, Velp

Bedekte lucht maar het wordt al een beetje licht - of het strooilicht bijft goed hangen. De slootjes glanzen op het Guisveld, geluid van ganzen en kieviten. Ik ben op weg naar een studiedag van de Dendrologen in Velp, maar helaas zijn er werkzaamheden tussen Utrecht en Ede. Vanuit de NS bus kijk ik mooi bovenop de sedum daken van de Utrechtse bushokjes. De bus wringt zich de stad uit maar blijft helaas vervolgens ernstig in de file hangen. Ruim tijd om van de wolken sleedoorn onderweg te genieten. Nijlganzen genieten rustig van het schouwspel hoog vanaf de ANWB borden. Als we eindelijk in Ede aankomen staat er een enorme rij wachtende mensen die de andere kant op moeten.

Met de trein verder naar Arnhem en daar met de stadsbus naar Velp. Onderweg hele velden paarse krokussen, en overal vrolijke narcissen in de bermen.

Leuke en waardevolle lezingenochtend, daarna scharrel ik door de tuin waar ik al in jaren niet meer geweest ben en ga nat, koud en tevreden aan de terugreis beginnen. Via Deventer - de bekende treinroute Arnhem Deventer langs de Veluwezoom, onderweg twee ree├źn in een weiland. waar ik gezellig koffiedrink met M.

Weer thuis dramatische wolken, lichte lucht waar de zon net onder is, en een mooie samenstand van het maansikkeltje met de 'avondster', Venus.